Zöldbabpüré leves
Hozzávalók:
- 300 g zöldbab (friss vagy mirelit)
- 20 g búzaliszt
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 20 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- édes-nemes pirospaprika
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, összevágott zöldbabot enyhén sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egészben a levesbe és készre főzzük. Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk. Kevés hideg vízzel felöntjük Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük és a rántással összeforraljuk. Ha egy kicsit lehűlt, akkor keverjük hozzá az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Hasonló receptek
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis karfiolleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Babos zöldségleves májgaluskával
Leves, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes