Zöldbabpüré leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 300 g zöldbab (friss vagy mirelit)
  • 20 g búzaliszt
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • édes-nemes pirospaprika
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)

Elkészítés:

A megtisztított, összevágott zöldbabot enyhén sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egészben a levesbe és készre főzzük. Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk. Kevés hideg vízzel felöntjük Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük és a rántással összeforraljuk. Ha egy kicsit lehűlt, akkor keverjük hozzá az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Hasonló receptek

Pórés-zelleres csirkeleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolis karfiolleves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Babos zöldségleves májgaluskával

Leves, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: