Fejtett bableves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett bab
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • őrölt bors
  • 1,5 evőkanál liszt
  • fél dl olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • szál zeller
  • 1-1 zöldpaprika paradicsom

Elkészítés:

Tegyük fazékba a fejtett babot, a kockázott sárga- és fehérrépát, öntsük fel 1, 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük fel főni. Készítsünk világos rántást, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg paprikával és kevés hideg vízzel keverjük simára. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra, és pár perc főzés után forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Cukkini-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Húsos lencseleves

Leves, Közepes

Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: