Fejtett bableves
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- őrölt bors
- Só
- 1,5 evőkanál liszt
- fél dl olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- szál zeller
- 1-1 zöldpaprika paradicsom
Elkészítés:
Tegyük fazékba a fejtett babot, a kockázott sárga- és fehérrépát, öntsük fel 1, 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük fel főni. Készítsünk világos rántást, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg paprikával és kevés hideg vízzel keverjük simára. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra, és pár perc főzés után forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Májleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parajleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes