Toszkán hal
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 5 dkg liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 evőkanál olaj
- 3 dkg margarin
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk, jól besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A halat paprikás lisztben megforgatjuk és kevés felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott margarinban aranysárgára pirítjuk, borral felöntjük. Babérlevéllel, őrölt borssal, mustárral ízesítjük, majd az elősütött halakat beletéve, félig lefedve körülbelül 15 percig pároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Kolbászos pecsenye
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos májas csirkemell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gyömbéres-fahéjas máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes