Toszkán hal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 evőkanál olaj
  • 3 dkg margarin
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 babérlevél

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, jól besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A halat paprikás lisztben megforgatjuk és kevés felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott margarinban aranysárgára pirítjuk, borral felöntjük. Babérlevéllel, őrölt borssal, mustárral ízesítjük, majd az elősütött halakat beletéve, félig lefedve körülbelül 15 percig pároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Kolbászos pecsenye

Húsétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos májas csirkemell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gyömbéres-fahéjas máj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: