Sárgarépás burgonyagombóc

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 400 g burgonya
  • 50 g sárgarépa
  • 150 g búzaliszt
  • 3 evőkanál margarin
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd ha puhára főtt, meghámozzuk, és burgonyatörővel összetörjük. Ezután, mielőtt kihűlne, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a finomra reszelt sárgarépát, a friss petrezselyemzöldet, a tojást, a margarin felét, és sózzuk. A tésztát jól összegyúrjuk, majd formás gombócokat készítünk belőle, és gyengén sózott, forró vízben kifőzzük őket. Ha megfőttek, szűrőkanállal kiszedjük őket, margarinba forgatjuk, és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 135 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 9 g, Zsír: 7 g.

Hasonló receptek

Marcipán (tej és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Modern zabos almás lepény

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Rizstorta / Rizskoch

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: