Sárgarépás burgonyagombóc

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 400 g burgonya
  • 50 g sárgarépa
  • 150 g búzaliszt
  • 3 evőkanál margarin
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd ha puhára főtt, meghámozzuk, és burgonyatörővel összetörjük. Ezután, mielőtt kihűlne, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a finomra reszelt sárgarépát, a friss petrezselyemzöldet, a tojást, a margarin felét, és sózzuk. A tésztát jól összegyúrjuk, majd formás gombócokat készítünk belőle, és gyengén sózott, forró vízben kifőzzük őket. Ha megfőttek, szűrőkanállal kiszedjük őket, margarinba forgatjuk, és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 135 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 9 g, Zsír: 7 g.

Hasonló receptek

Karamellöntetes sült puding

Desszert, Nehéz

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Kefír torta

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Juhtúrós pogácsa

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: