Meggyes darafelfújt
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 200 g búzadara
- 120 g meggy
- 200 ml zsírszegény tej
- 200 ml víz
- 20 g margarin
- 2 tojásfehérje
- 70 g vaníliás cukor.
Elkészítés:
A búzadarát átszitáljuk, majd a forrásban lévő vizes tejbe tesszük, miközben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön forráspontig főzzük, vigyázva, hogy le ne égjen a tej. A margarin felét hozzáadjuk a vaníliás cukorral, és a mézzel együtt, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg lehűl. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, amit a lehűtött masszába keverünk a kimagozott meggyel együtt. A margarin megmaradt felével pudingformákat kenünk ki (ha nincs, akkor csészéket), a masszát beletöltjük, és vízgőzben kifőzzük. Melegen és hidegen is fogyasztható. Tápérték egy adagban: Energia: 336 kcal, Szénhidrát: 63 g, Fehérje: 8 g, Zsír: 5 g.
Hasonló receptek
Zabpelyhes tallér
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyömbéres sütemény
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Modern zabos almás lepény
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes