Joghurtos spenótsaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg friss spenót
- 1 kis fej hagyma
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipetnyi cukor
- 1/2 citrom
- 1 késhegynyi bors
- só
- 1/2 csomag petrezselyemzöld
- 2-3 mentalevél
Elkészítés:
A megmosott spenót vastag szárát eltávolítom. A leveleket konyharuhába teszem és leitatom róluk a vizet. A finomra összevágott hagymából, joghurtból, olajból, fokhagymából habosra felvert öntetet készítek. Ezt cukorral, citromlével, borssal, sóval, finomra összevágott petrezselyemzölddel és friss mentalevéllel ízesítem. A spenótleveleket leöntöm az öntettel, lazán összekeverem, majd a hűtőbe teszem. Jól lehűtve tálalom.
Hasonló receptek
Mézes gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák, Májproblémák
Narancsos sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Mogyorómentes
Körte-camembert saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes