Rozsos karottaleves
Hozzávalók:
- 25 dkg karotta (kisméretű sárgarépa)
- 1 tojás
- 2 evőkanál rozspehely
- 2 húsleveskocka
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál korpás liszt
- 1 teáskanál majoránna
- kevés só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet. Beleteszem a húsleveskockákat és a majoránnával meg a borssal fűszerezve felforralom. 10 percig főzöm. Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet, majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévő levesbe. Ötpercnyi főzés után lehúzom a lángról és máris tálalom.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Citromos csirkekrémleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös gombaleves
Leves, Közepes
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes