Májgombóc/májgaluska/

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 3 csirke mája
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • liszt
  • kevés olaj a dinszteléshez

Elkészítés:

A vöröshagymát, nagyon apróra kockázva megdinszteljük kevés olajon. (nem pirítjuk!) A fokhagymákat szintén elkaparjuk, vagy présen keresztül nyomjuk. A még forró, de már lezárt hagymához tesszük az összes fűszert és a fokhagymát. Összekeverjük, félretesszük. A májakat lemosás után, szépen éles késsel elkaparjuk pépesre. Ez idő alatt kihűl a többi anyag és ezután beletesszük a májat, tojást, aprított petrust. Annyi liszttel keverjük ki, amennyit nem folyósan felvesz. Jól összekeverjük és forró sós lében kifőzzük.

Hasonló receptek

Francia sajtleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejjel készült burgonyakrémleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fokhagymás csirkeleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: