Receptkereső

Scsí friss káposztával

Ételtípus: Leves Nehézség:

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
  • gluténmentes ételízesítő
  • 1/2 fej édeskáposzta
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes burgonya
  • sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 citrom leve
  • babérlevél
  • majonéz
  • tejföl
  • bors

Elkészítés:

A húst 3-4 l vízben sóval, borssal, fokhagymával és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vagy pálcikákra vágott zöldséget (a nagyságuktól függ) és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy kávéskanálnyi pirospaprikával vagy hozzákeverünk 2 teáskanál paradicsompürét és a fazékba öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, az ételízesítőt, s 10 perc múlva a csíkokra vágott káposztát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük, hogy a káposzta is megpuhuljon, de kicsit ropogós maradjon. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a fél citrom levét, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt és majonézt teszünk a tányérunkba.

Új keresés

Válasszon diétát: