Receptkereső

Scsí friss káposztával

Ételtípus: Leves Nehézség:

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
  • gluténmentes ételízesítő
  • 1/2 fej édeskáposzta
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes burgonya
  • sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 citrom leve
  • babérlevél
  • majonéz
  • tejföl
  • bors

Elkészítés:

A húst 3-4 l vízben sóval, borssal, fokhagymával és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vagy pálcikákra vágott zöldséget (a nagyságuktól függ) és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy kávéskanálnyi pirospaprikával vagy hozzákeverünk 2 teáskanál paradicsompürét és a fazékba öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, az ételízesítőt, s 10 perc múlva a csíkokra vágott káposztát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük, hogy a káposzta is megpuhuljon, de kicsit ropogós maradjon. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a fél citrom levét, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt és majonézt teszünk a tányérunkba.

Hasonló receptek

Sárga burgonyaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkeragu leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mandulás spenótleves

Leves, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: