Aludtejes burgonyapogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 2 dl aludtej vagy kefír
- 25 dkg főtt
- áttört burgonya
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tizenöt perc pihentetés után felvert tojással megkenjük és pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Mrs. Lipton meggyes lepénye
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Túrós pite (szalakális)
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes