Lángos fánk

Ételtípus: Köret Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos
  • enyhén cukros tej
  • langyos víz
  • étolaj a kisütéshe

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben meleg helyen megkelesztjük. Tálba (akkorába, hogy legyen helye megkelni a tésztának) öntjük a lisztet, összekeverjük ízlés szerint sóval (kb. 1 dkg). Közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet teszünk hozzá, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. Kézzel 10 percig, géppel 2-3 percig dagasztjuk, majd meglisztezzük a tetejét és konyharuhával letakarva langyos helyen kelesztjük kb. másfélszeresére (ha túlkel a tészta, akkor kemény lesz sütés után). Ha megkelt, akkor lisztezett gyúródeszkára kiöntjük és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb (kb. 3-3, 5 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük mindkét oldalát

Hasonló receptek

Sóban sült krumpli

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás rizs

Köret, Könnyű

Vesebetegség, Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diétás burgonyapüré

Köret, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: