Sárgarépás burgonya

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 600 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 1 kávéskanál margarin
  • 1 csomag zöldpetrezselyem vagy kapor
  • turbolya
  • lestyán
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát karikákra vágjuk és kevés vízzel felöntve fedő alatt 15 percig pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát és 10-15 percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a margarint, a fűszereket és még egyszer összeforraljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Sült húsok mellé köretként ajánljuk.

Hasonló receptek

Párolt lilakáposzta

Köret, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése

Köret, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diétás burgonyapüré

Köret, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: