Pulykamáj narancsos rizzsel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 20 dkg rizs
  • 1,5 víz
  • liszt
  • vöröshagyma
  • vágott mandula
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 narancs
  • 1,5 dl szárnyas húsleves
  • 5 g őrölt fehér bors
  • 50 g citrom
  • csipet currypor
  • vaj.

Elkészítés:

A rizst megpároljuk. A pulykamájat megmossuk, leszárítjuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk A hagymát finomra vágjuk, hevített vajban üvegesre pirítjuk. A pirított hagymára rátesszük a májdarabokat, állandóan kevergetjük, nehogy leragadjon és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük kevés curryporral, hozzáadjuk a vágott mandulát, kevés lisztel meghintjük, majd felengedjük a csirkelevessel és a tejszínnel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd kiforraljuk. A kimagozott narancsgerezdeket a maradék vajon lepirítjuk, megszórjuk a megmaradt curryporral, belekeverjük a párolt rizsbe, majd szűrt citromlével ízesítjük. A ragu mellé tálaljuk.

Hasonló receptek

Csirke sajtbundában

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vaskos diós tészta

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Árpakása gyümölccsel

Egytálétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: