Pulykamáj narancsos rizzsel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 20 dkg rizs
  • 1,5 víz
  • liszt
  • vöröshagyma
  • vágott mandula
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 narancs
  • 1,5 dl szárnyas húsleves
  • 5 g őrölt fehér bors
  • 50 g citrom
  • csipet currypor
  • vaj.

Elkészítés:

A rizst megpároljuk. A pulykamájat megmossuk, leszárítjuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk A hagymát finomra vágjuk, hevített vajban üvegesre pirítjuk. A pirított hagymára rátesszük a májdarabokat, állandóan kevergetjük, nehogy leragadjon és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük kevés curryporral, hozzáadjuk a vágott mandulát, kevés lisztel meghintjük, majd felengedjük a csirkelevessel és a tejszínnel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd kiforraljuk. A kimagozott narancsgerezdeket a maradék vajon lepirítjuk, megszórjuk a megmaradt curryporral, belekeverjük a párolt rizsbe, majd szűrt citromlével ízesítjük. A ragu mellé tálaljuk.

Hasonló receptek

Rostban dús tál

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csudajó spenót

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes

Sütőben sült lecsó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: