Göngyölt máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg szárnyasmáj (csirke vagy pulyka)
  • zsálya
  • bors
  • göngyöléshez bacon vagy cukkini
  • padlizsán

Elkészítés:

A májat megtisztítod, sózod, borsozod, zsályával megszórod (ha friss zsályaleveled van, azt egészben simítod rá a májra a göngyöléskor), majd baconbe tekered, fogpiszkálóval összetűzöd. Ha a zöldséges változatot készíted el, a vékony, hosszú szeletekre vágott padlizsánt és cukkinit blansírozd előtte, hogy ne roppanjon el a göngyöléskor. A májgöngyölegeket kiolajozott tepsibe teszed és 15 percig sütöd.

Hasonló receptek

Juhtúros rántott hús

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Gombás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: