Sajtos zöldséges pita

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 teljes kiörlésű lisztből készült pita
  • 2 evőkanál light majonéz
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 6 dkg csökkentett zsírtartalmú svájci sajt
  • 1 csésze humusz
  • 1/4 csésze napraforgómag
  • 4 fejes salátalevél
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • vékonyra szeletelve
  • 1 nagy paradicsom
  • 4 egyforma szeletre szelve
  • 1 közepes uborka
  • vékonyra szelve

Elkészítés:

1. A pita egyik szélét bevágjuk (nem vágjuk végig!), hogy megnyissuk a zsebet. 2. Egy kis tálban összekeverjük a majonézt és a fokhagymaport. Mindegyik pitába teszünk 1 evőkanál fokhagymást majonézt. 3. A Svájci sajtból 4 egyforma szeletet vágunk. A sajt szeletekre egyenként 1/4 csésze humuszt kenünk, ezt megszórjuk 2 teáskanál napraforgómaggal. 4. A humusz tetejére kerül a salátalevél, a hagymaszeletek, paradicsom- és uborkaszeletek. 5. A pitákat megtöltjük a külön összerakott töltelékkel.

Hasonló receptek

Spenótos lepény

Tésztaféle, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Pizzás csiga (tojás nélkül)

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: