Sajtos zöldséges pita
Hozzávalók:
- 4 teljes kiörlésű lisztből készült pita
- 2 evőkanál light majonéz
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 6 dkg csökkentett zsírtartalmú svájci sajt
- 1 csésze humusz
- 1/4 csésze napraforgómag
- 4 fejes salátalevél
- 1 közepes fej lilahagyma
- vékonyra szeletelve
- 1 nagy paradicsom
- 4 egyforma szeletre szelve
- 1 közepes uborka
- vékonyra szelve
Elkészítés:
1. A pita egyik szélét bevágjuk (nem vágjuk végig!), hogy megnyissuk a zsebet. 2. Egy kis tálban összekeverjük a majonézt és a fokhagymaport. Mindegyik pitába teszünk 1 evőkanál fokhagymást majonézt. 3. A Svájci sajtból 4 egyforma szeletet vágunk. A sajt szeletekre egyenként 1/4 csésze humuszt kenünk, ezt megszórjuk 2 teáskanál napraforgómaggal. 4. A humusz tetejére kerül a salátalevél, a hagymaszeletek, paradicsom- és uborkaszeletek. 5. A pitákat megtöltjük a külön összerakott töltelékkel.
Hasonló receptek
Spenótos lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Pizzás csiga (tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes