Kefires csirkeszárny
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkeszárny (én csirkemellfiléből szoktam)
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl kefir
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 púpozott mokkás kanál só
Elkészítés:
A húst mindkét oldalán megsózzuk. A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk. A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Rakott csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Karibi csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás-sonkás csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes