Kefires csirkeszárny
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkeszárny (én csirkemellfiléből szoktam)
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl kefir
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 púpozott mokkás kanál só
Elkészítés:
A húst mindkét oldalán megsózzuk. A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk. A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Ínyenc nyúl
Húsétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke carbonara
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn
Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes