Kefires csirkeszárny
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkeszárny (én csirkemellfiléből szoktam)
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl kefir
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 púpozott mokkás kanál só
Elkészítés:
A húst mindkét oldalán megsózzuk. A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk. A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sóágyon sült csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Sajttal töltött tárkonyos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes