Sajtos puffancs
Hozzávalók:
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 tojás
- 3dl tej
- 8 dkg margarin
- 1kk só
- 15 dkg liszt
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet a margarinnal és a sóval. Ha felforrt, belekeverjük a lisztet. Lereszeljük a sajtot és hozzákeverjük a tojásokhoz. Megvárjuk míg a lisztes tejes massza kézmelegre hűl és hozzákeverjük a sajtos tojást is. Addig kavargatjuk míg rendesen elkeveredik. Ezután 2 kanál segítségével kis placcsokat teszünk belőle a kivajazott tepsire és előmelegített sütőbe sütjük olyan 25percig, de inkább míg szép aranybarna színe nem lesz.
Hasonló receptek
Humusz (csicseriborsókrém)
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Currys halfasírt
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Májpástétom vajastésztában
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes