Csirkemell pirított gombával
Hozzávalók:
- 20 dkg erdei gomba
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 evőkanál vaj/margarin
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 4 kisebb csirkemell
- só
- bors
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- néhány salátalevél
Elkészítés:
A kétféle gombát megtisztítjuk, kalapkájukat és szárukat felszeleteljük. A vajat / margarint felforrósítjuk, rádobjuk a gombát és fedő nélkül, erős tűzön 5-6 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, lazán összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, fedő alatt melegen tartjuk. A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk, leöblítjük, szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal, majd lisztbe forgatjuk, lerázzuk róluk a fölösleget. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket és mérsékelt tűzön, fedő nélkül, mindkét oldalukon 5-5 percig aranysárgára sütjük őket, majd alájuk öntjük a bort és erős tűzön további 5 percig forraljuk. Kivesszük a serpenyőből a húst, négy fél mellet egészben hagyunk, négyet kissé rézsútosan felszeletelünk és eredeti formájukra igazítva előmelegített tálra rendezzük őket. Melléjük-köréjük halmozzuk a pirított gombát, végül bevonjuk az átszűrt pecsenyelével és a leöblített salátalevelekkel díszítjük. Burgonyapüré, krokett, polenta, rizibizi illik hozzá.
Hasonló receptek
Egybesült spenótos pulykafasirt
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyömbéres-fahéjas máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borsos csirkecomb három pürével
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes