Csirkemell pirított gombával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg erdei gomba
  • 20 dkg sampinyon gomba
  • 2 evőkanál vaj/margarin
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 4 kisebb csirkemell
  • bors
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • néhány salátalevél

Elkészítés:

A kétféle gombát megtisztítjuk, kalapkájukat és szárukat felszeleteljük. A vajat / margarint felforrósítjuk, rádobjuk a gombát és fedő nélkül, erős tűzön 5-6 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, lazán összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, fedő alatt melegen tartjuk. A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk, leöblítjük, szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal, majd lisztbe forgatjuk, lerázzuk róluk a fölösleget. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket és mérsékelt tűzön, fedő nélkül, mindkét oldalukon 5-5 percig aranysárgára sütjük őket, majd alájuk öntjük a bort és erős tűzön további 5 percig forraljuk. Kivesszük a serpenyőből a húst, négy fél mellet egészben hagyunk, négyet kissé rézsútosan felszeletelünk és eredeti formájukra igazítva előmelegített tálra rendezzük őket. Melléjük-köréjük halmozzuk a pirított gombát, végül bevonjuk az átszűrt pecsenyelével és a leöblített salátalevelekkel díszítjük. Burgonyapüré, krokett, polenta, rizibizi illik hozzá.

Hasonló receptek

Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu

Húsétel, Könnyű

Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Majonézes hús

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos busa

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás

Új keresés

Válasszon diétát: