Rokfortos tengeri hal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 személyre: 4 szelet tengeri halfilé
  • 10-15 deka márványsajt (rokfort)
  • 1 deci tejszín
  • 1 cirom
  • vegeta
  • frissen őrölt bors
  • kis darab vaj
  • olíva olaj

Elkészítés:

Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, frissen őrölünk rá borsot, majd a halszeleteket megfordítva a másik oldalukkal is hasonlóan járunk el. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaftok, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkotnak, amit a köretként tálalt gőzölt zöldfélék köré önthetünk.

Hasonló receptek

Gomba Gazdasszonmódra

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejszínben pácolt rántott máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos fasírtrolád

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: