Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • egy egész ponty (kb. 2 kg)
  • 1 szál póréhagyma
  • kevés olaj
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • citrom
  • babérlevél
  • egész bors
  • őrölt fehérbors
  • kapor

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk és lefilézzük, csontjából szeletekre vágott vöröshagymával, tartalmas alaplevet főzünk, melyet babérlevéllel, egész borssal, citromlével, fűszerezünk, sóval ízesítünk. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk az egyenletesre vagdalt savanyú káposztát, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a halas alaplével és addig főzzük, míg a káposzta puhulni kezd. Ekkor tejfölös habarással sűrítjük, felforraljuk és ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval. Közben elkészítjük a gombócokat: a halhúst apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk, sóval ízesítjük, fehérborssal, fűszerezzük, tojást keverünk hozzá és annyi lisztet, hogy jól formázható legyen. A masszából gombócokat gyúrunk, lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A levest forrón tálaljuk, az utolsó pillanatban beletesszük a gombócokat, tetejét frissen vágott kaporlevéllel megszórjuk.

Hasonló receptek

Raviolis leves

Leves, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Camembert krémleves

Leves, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Joghurtos uborkaleves

Leves, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: