Egyszerű őszi tökfőzelék
Hozzávalók:
- fagyasztott (előre lereszelt és besózott) tök
- tejföl
- ízlés szerint
- liszt
- olaj
- bors
- só
- kapor (szárított vagy friss)
- ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajból meg a lisztből világos rántást készítünk, rátesszük a tököt és kissé hagyjuk kiolvadni - állandó kavarás mellett. Ha nem ereszt elég levet, felöntjük egy kis meleg vízzel és hozzáadjuk a kaprot, a borsot, a sót (óvatosan, mert a tök már eleve sós). Amikor megpuhult a tök, hozzáadjuk a tejfölt, kissé hagyjuk összerotyogni és kész.
Hasonló receptek
Árpakása gyümölccsel
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás tojás
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes