Egyszerű őszi tökfőzelék
Hozzávalók:
- fagyasztott (előre lereszelt és besózott) tök
- tejföl
- ízlés szerint
- liszt
- olaj
- bors
- só
- kapor (szárított vagy friss)
- ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajból meg a lisztből világos rántást készítünk, rátesszük a tököt és kissé hagyjuk kiolvadni - állandó kavarás mellett. Ha nem ereszt elég levet, felöntjük egy kis meleg vízzel és hozzáadjuk a kaprot, a borsot, a sót (óvatosan, mert a tök már eleve sós). Amikor megpuhult a tök, hozzáadjuk a tejfölt, kissé hagyjuk összerotyogni és kész.
Hasonló receptek
Sajtos hajdinarizottó
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karfiolos tonhal Update2
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes