Grillezett köményes sertéstarja

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet ujjnyi vastag sertéstarja
  • köményes-mustáros pác#A körethez: 4 adag grillen sült cukkini
  • csiperke
  • lila hagyma és póréhagyma
  • köményes-mustáros pác
  • 1 evőkanál mustár
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 újhagyma

Elkészítés:

A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk meg, az ínasabb részeket a kés hegyével vágjuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze, majd a köményes-mustáros páccal minden oldalukat egyenletesen kenjük be. A bepácolt hússzeleteket tegyük edénybe, fóliával fedjük le és egy éjszakára rakjuk hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap, ha a tarjaszeleteken túl sok pác, húzzuk le róluk és a forró grillen minden oldalukat süssük pirosra. Köretnek grillen sült cukkini szeleteket, félbevágott csiperkét, lilahagyma-szeleteket és póréhagymát tálaljunk mellé. #Köményes-mustáros pác: A mustárt tegyük keverőedénybe, majd kevergetve öntsük hozzá az olajat, szórjuk bele a sót, a borsot, a köményt, az apróra vágott lila hagymát és a vékony karikákra szeletelt újhagymát. Az egészet jól keverjük össze és már pácolhatjuk is vele a sertéstarját. A pác javasolt eltarthatósága 4-5 nap hűtőben.

Hasonló receptek

Magyaros rakott spagetti

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejszínes spagetti

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Császárspagetti

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: