Mindent bele, úgy kell azt!
Hozzávalók:
- (4 személyre)
- 30 dkg csirke máj
- 15 dkg csirke szív
- 30 dkg csirke vagy pulyka mell filé
- 1,5 bögre rizs
- 0,5 bögre mirelit borsó
- 0,5 bögre mirelit kukorica
- 1 közepes alma
- 1 kisebb fej lila hagyma
- ízlés szerint só
- bors
- 1 kocka fokhagymás ízbomba
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A húsféléket megmossuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük a hagymát. Üvegesre pároljuk, miközben sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a húsokat és együtt főzzük, amíg kész nem lesz. Közben a szokásos módon kifőzzük a rizst, amikor kész, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát. Amint a húsok megfőttek hozzáadjuk a zöldséges borsót, elkeverjük. Felkockázzuk az megtisztított almát, hozzáadjuk és együtt főzzük pár percig. Utolsó mozzanatként megszórjuk a fokhagymás ízbombával, elkeverjük és már tálalhatjuk is.
Hasonló receptek
Tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Shiitake gombás csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes