Spenótos lasagne

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 10 dkg sonka
  • kb. 40 dkg spenót
  • lasagne lapok
  • bors
  • fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A kockára vágott sonkát megpirítom, megfűszerezem kevés borssal és szárnyas fűszerkeverékkel. Közben egy doboz mirelit spenótot kiolvasztok, a vizet lecsöpögtetem róla és lábasban pár percig rotyogtatom. Borsot, sót, fokhagymát adok hozzá. A besamel-mártást készítem utoljára, mert egyébként bekocsonyásodik. A vajat felolvasztom, állandó keverés mellett belekeverem a lisztet, majd felöntöm a langyos tejjel, amibe kevés őrölt szerecsendiót teszek. Állandó keverés mellett felforralom. Ha mindezzel készen vagyok, egy nagy tűzálló tálat kikenek vajjal. Az aljára kerül a besamel-mártás, rá egy kevés spenót, sonka (esetleg sajt), s végül a lasagne lap. Addig folytatom, amíg a tálat ellepi a sok finom réteg. A tetejére reszelt sajtot szórok (trappista vagy parmezán). Körülbelül 20 perc sütés elegendő, a lényeg, hogy szép aranyszínűre süljön a sajt.

Hasonló receptek

Sült csirke joghurtos burgonyával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos zeller párizsiasan

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: