Spenótos lasagne

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 10 dkg sonka
  • kb. 40 dkg spenót
  • lasagne lapok
  • bors
  • fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A kockára vágott sonkát megpirítom, megfűszerezem kevés borssal és szárnyas fűszerkeverékkel. Közben egy doboz mirelit spenótot kiolvasztok, a vizet lecsöpögtetem róla és lábasban pár percig rotyogtatom. Borsot, sót, fokhagymát adok hozzá. A besamel-mártást készítem utoljára, mert egyébként bekocsonyásodik. A vajat felolvasztom, állandó keverés mellett belekeverem a lisztet, majd felöntöm a langyos tejjel, amibe kevés őrölt szerecsendiót teszek. Állandó keverés mellett felforralom. Ha mindezzel készen vagyok, egy nagy tűzálló tálat kikenek vajjal. Az aljára kerül a besamel-mártás, rá egy kevés spenót, sonka (esetleg sajt), s végül a lasagne lap. Addig folytatom, amíg a tálat ellepi a sok finom réteg. A tetejére reszelt sajtot szórok (trappista vagy parmezán). Körülbelül 20 perc sütés elegendő, a lényeg, hogy szép aranyszínűre süljön a sajt.

Hasonló receptek

Töltött cukkini

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Piperade

Egytálétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Füstölt kardhal paradicsommal

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: