Spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 7,5 dl tej
- 10 dkg sonka
- kb. 40 dkg spenót
- lasagne lapok
- só
- bors
- fokhagyma
- szerecsendió
Elkészítés:
A kockára vágott sonkát megpirítom, megfűszerezem kevés borssal és szárnyas fűszerkeverékkel. Közben egy doboz mirelit spenótot kiolvasztok, a vizet lecsöpögtetem róla és lábasban pár percig rotyogtatom. Borsot, sót, fokhagymát adok hozzá. A besamel-mártást készítem utoljára, mert egyébként bekocsonyásodik. A vajat felolvasztom, állandó keverés mellett belekeverem a lisztet, majd felöntöm a langyos tejjel, amibe kevés őrölt szerecsendiót teszek. Állandó keverés mellett felforralom. Ha mindezzel készen vagyok, egy nagy tűzálló tálat kikenek vajjal. Az aljára kerül a besamel-mártás, rá egy kevés spenót, sonka (esetleg sajt), s végül a lasagne lap. Addig folytatom, amíg a tálat ellepi a sok finom réteg. A tetejére reszelt sajtot szórok (trappista vagy parmezán). Körülbelül 20 perc sütés elegendő, a lényeg, hogy szép aranyszínűre süljön a sajt.
Hasonló receptek
Töltött cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Piperade
Egytálétel, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes