Zöldséges rizses szárnyasragu

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 2 evőkanál worchester/szójaszósz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg champion gomba
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 20 dkg tisztított zöldborsó
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 húsleveskocka
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 3 szál újhagyma
  • 3 szál majoránna

Elkészítés:

A húst megmossuk, apróra felkockázzuk, meghintjük a Worcester/szójaszósszal, fél órát pihentetjük. Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát finomra, a sárgarépát és a gombát szeletekre vágjuk. Meghintjük a húst rizsliszttel és a felforrósított olajban megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, gombát, zöldborsót, kurkumát, bort és az elősütött húst. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt az egészet puhára pároljuk, végül meghintjük a vágott petrezselyemmel. 4 dl vizet felforralunk a leveskockával, beleszórjuk a rizst, lefedjük és mikrohullámú vagy hagyományos sütőben (180 C) puhára pároljuk (20-25 perc). Lazán a zöldséges csirkeraguhoz keverjük, díszítésként megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a majoránnával.

Hasonló receptek

Pulykamáj narancsos rizzsel

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült nyúlhús

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Finomfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: