Póréhagymaleves
Hozzávalók:
- 50dkg póréhagyma
- 10dkg szalonna
- leveskocka
- 3 szem burgonya
- 1 kis doboz tejföl
- 2dl fehér bor
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítom és vékony szeletekre felkarikázom és az előzőleg flekockázott és megpirított szalonna zsírjában megfonnyasztom. Ezután felöntöm 1 liter vízzel, leveskockát adunk hozzá és beletesszük a felvágott burgonyát. Miután a burgonya megfőtt, az egészet összeturmixoljuk, beleöntjük a tejfölt és a fehérbort. Újból átforraljuk és ha szükséges, megsózzuk.
Hasonló receptek
őszibarack-krémleves habgaluskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes
Magyaros gombaleves laskából
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes