Receptkereső

Rakott csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 1 csirkemell
  • 2 (bőr és csont nélkül) csirkecomb
  • 4 paradicsom
  • 4 paprika (zöld)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • pirospaprika
  • majoránna

Elkészítés:

Tűzálló edény aljára rakunk egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, rá egy sor vékony karikákra vágott burgonyát, erre a feldarabolt, megsózott és majoránnával jól beszórt csirkehúst, egy sor vékony karikákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és hagymát. Meghintjük pirospaprikával és ráöntünk 1, 5 dl pirospaprikával elkevert tejfölt. A burgonyával kezdve megismételjük a rétegezést. A tetejére öntjük a maradék tejfölt és sütőben 2 óráig kis lángon pároljuk. Fejes salátát kínálunk mellé.

Hasonló receptek

Olaszos rakott burgonya

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Saag Aloo

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parajos-zöldséges csirkecsíkok

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: