Rakott csirke
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kg burgonya
- 1 csirkemell
- 2 (bőr és csont nélkül) csirkecomb
- 4 paradicsom
- 4 paprika (zöld)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- pirospaprika
- majoránna
- só
Elkészítés:
Tűzálló edény aljára rakunk egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, rá egy sor vékony karikákra vágott burgonyát, erre a feldarabolt, megsózott és majoránnával jól beszórt csirkehúst, egy sor vékony karikákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és hagymát. Meghintjük pirospaprikával és ráöntünk 1, 5 dl pirospaprikával elkevert tejfölt. A burgonyával kezdve megismételjük a rétegezést. A tetejére öntjük a maradék tejfölt és sütőben 2 óráig kis lángon pároljuk. Fejes salátát kínálunk mellé.
Hasonló receptek
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn
Fetás krumplisült
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott spagetti
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes