Savanykás leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • fél kg sóska
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • só#A daragaluskához: 1 húsleveskocka
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tojások sárgáját a fehérjével együtt alaposan felkeverjük. Egy húsleveskockát és egy mokkáskanál sót 1 liter vízben felforralunk. A sóskaleveleket összemetéljük és addig pároljuk olajon, amíg teljesen krémszerűvé nem válik, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük és lehúzom a tűzről. A tojást felverjük, beletesszük a darát és gyorsan összekeverjük. Evőkanállal kisujjnyi galuskákat szaggatunk belőle a lobogóan forró vízbe. Két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A sóskát visszatesszük a tűzre és a maradék 1 dkg liszttel elkevert pohárnyi tejföllel behabarom. Végül a daragaluskák levét apránként hozzákeverem. A galuskákat tányérba szedem és a kész levest rámérem.

Hasonló receptek

Brokkolis karfiolleves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Sajtkrémleves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Okróska (hideg orosz leves)

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: