Paszternák krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • kis fej hagyma apróra vágva
  • gluténmentes Piros arany
  • bors
  • majoránna
  • 1-2 paszternák
  • burgonya

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük. Belerakjuk a kockára fölvágott paszternákot, felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerekkel ízesítjük, s lefedve majdnem puhára pároljuk. Közben meghámozunk két közepes méretű burgonyát és kockára vágva azt is beletesszük. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha a leves már nem annyira forró, összeturmixoljuk úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Felengedjük annyi vízzel, hogy krémszerű legyen az állaga és összefőzzük. Kenyérkockával, esetleg kevés tejföllel tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Zöldbabpüré leves

Leves, Közepes

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldborsóleves szárnyas galuskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Egzotikus gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: