Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Hozzávalók:
- 2 kg padlizsán
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 8 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- tengeri só#A forma kikenéséhez vaj#A tetejére
- paradicsom
- petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, sóval meghintjük és 45 percig állni hagyjuk. Leöntjük róluk a nedvességet, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Simára turmixoljuk, a felvert tojással összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kivajazott koszorúformába simítjuk és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk, paradicsomkockákkal és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Paradicsommártással kínáljuk.
Hasonló receptek
Mandulás pisztráng
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkinis lepény
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes