Gombás lencsekrémleves (húsmentes)
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük, majd levével együtt gépi mixerrel pépesítjük. Aki nem szereti a héját, át is passzírozhatja. Az apróra vágott hagymát kicsit megfuttatjuk az olajon, beletesszük a kis szeletekre vágott gombát, megsózzuk, majd a saját levében megpároljuk. Borsozzuk, paprikázzuk. Hozzáadjuk a lencsepürét. Ha szükséges, kicsit felöntjük vízzel, beletesszük a tejfölt és összeforraljuk.
Hasonló receptek
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Parajlepény
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes