Gombás lencsekrémleves (húsmentes)
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük, majd levével együtt gépi mixerrel pépesítjük. Aki nem szereti a héját, át is passzírozhatja. Az apróra vágott hagymát kicsit megfuttatjuk az olajon, beletesszük a kis szeletekre vágott gombát, megsózzuk, majd a saját levében megpároljuk. Borsozzuk, paprikázzuk. Hozzáadjuk a lencsepürét. Ha szükséges, kicsit felöntjük vízzel, beletesszük a tejfölt és összeforraljuk.
Hasonló receptek
Rakott tészta paradicsommal
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tofus kelkáposztatekercs (Húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Vesebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes