Csőben sült kemény tojás
Hozzávalók:
- 6 főtt tojás
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 dl meleg tej
- 4-4 dkg vaj és liszt
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet és fokozatosan, állandóan kevergetve beleöntjük a tejet. Kislángon, kevergetve addig főzzük, amíg sima, sűrű, de önthető mártást kapunk. Levesszük a tűzről és két tálkában egyenletesen elosztjuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben, forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a gombaszeleteket, 5 percig pároljuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. Belekeverjük az egyik adag besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk. A tojásokat félbevágjuk, majd szorosan egymás mellé, a gombás besamelre rakosgatjuk. Bevonjuk a másik adag besamellel és meghintjük reszelt sajttal. Tíz percre forró sütőbe toljuk, majd azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges húsos ragu
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gluténmentes, Laktózmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos gnocchi
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes