Töltött kifli
Hozzávalók:
- ? liszt
- 1 csomag Rama
- 1,5 dl 12%-os tejföl
- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál só
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt óvári sajt
- A töltelékhez: Párizsi
- Sajt
- Paprika
- Kolbász
- Virsli
- Mini virsli
- sonka
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 órát hidegen pihentetjük. Utána köralakúra nyújtjuk, és körcikkekre daraboljuk. Tölthetjük kolbásszal, párizsival, sajttal, sajtkrémmel, gombával is. A tölteléket a körcikk szélesebb végébe rakjuk, és a tésztát föltekerjük. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal. Lassú tűzön világosra sütjük. Többféle töltelékkel is tölthetjük, így egyszerre 4-5 féle finomsággal tudjuk vendégeinket kínálni. Ha a tésztából több cipót készítünk, és úgy nyújtjuk és daraboljuk, kisebb kifliket kapunk, így kisebb lesz a szénhidrát tartalma 1 darabnak. A sonkás, zöldséges változatoknak kisebb lesz, a kolbászos, sajtos változatoknak nagyobb az energiatartalma.
Hasonló receptek
Kefires lángos
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes, Laktózmentes, Mogyorómentes