Spenótos csirkemell pennével

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
  • 1 csirkemell
  • 25 dkg penne
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tubus krémsajt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • liszt
  • bors
  • 2 dl paradicsompüré

Elkészítés:

Megtisztítom a spenótot, megsózom, majd a tejszínben megpárolom, míg összeesik. Hozzáadom a fokhagymát és a krémsajtot és ízlés szerint egy kis parmezánnal ízesítem. A hagymát apróra vágom, majd sárgára pirítom. A csirkemellet vékony szeletekre vágom (kb. 4 lesz belőle, nem csíkokra vágom), megsózom, borsozom, lisztbe forgatom (hogy ne száradjon ki) és a hagymára teszem. Két oldalát megpirítom, majd a paradicsompürét hozzáadom és tovább sütöm készre. Kifőzöm sós vízben a tésztát. Végül mindezt rétegelve berakom a sütőtálba (rétegek: 1. spenót fele és a tészta fele összekeverve, 2. csirkehús, 3. maradék tészta, 4. maradék spenót, 5. reszelt sajt.) és 180-200 fokon 20 percet sütöm.

Hasonló receptek

Rucolás-kakukkfüves tészta

Egytálétel, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos-sajtos rétes

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Parmezános grillezett padlizsán

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: