Spenótos palacsinta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5-5 dkg füstölt szalonna és parmezán sajt
  • 4 nagy
  • hajdinalisztből sütött palacsinta
  • 30 dkg spenót
  • 2 dkg vaj
  • fél csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd itatósra szedjük és a serpenyőt kitöröljük. Vajat olvasztunk benne, beletesszük a leszárított, felaprított spenótleveleket és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk, majd egy tányérra szedjük. A palacsintákat vízgőz fölött felmelegítjük, tányérokra tesszük, elosztjuk rajtuk a tölteléket, a pirított szalonnakockákat és a parmezánból vágott forgácsokat. A palacsintákat összehajtogatjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Szardíniai omlett

Egytálétel, Könnyű

Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirke rókagombával

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: