Spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- 5-5 dkg füstölt szalonna és parmezán sajt
- 4 nagy
- hajdinalisztből sütött palacsinta
- 30 dkg spenót
- 2 dkg vaj
- fél csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Egy serpenyőben megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd itatósra szedjük és a serpenyőt kitöröljük. Vajat olvasztunk benne, beletesszük a leszárított, felaprított spenótleveleket és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk, majd egy tányérra szedjük. A palacsintákat vízgőz fölött felmelegítjük, tányérokra tesszük, elosztjuk rajtuk a tölteléket, a pirított szalonnakockákat és a parmezánból vágott forgácsokat. A palacsintákat összehajtogatjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Sonkával töltött gomba
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros makaroni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes