Olasz lepény
Hozzávalók:
- A tésztához: 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- só
- víz#A töltelékhez: 15 dkg sajt
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 15 dkg olajbogyó
- bors
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk és fél centi vastagra nyújtjuk. A lereszelt sajt felét a tésztára szórjuk a kimagozott olajbogyókkal együtt, majd rámorzsoljuk a vajat. Villával felverjük a tojásokat, tejet öntünk hozzá, borsozzuk, majd a tésztára öntjük. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, majd előmelegített sütőben fél órát sütjük.
Hasonló receptek
Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos táskácskák
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes