Sajtos - szakállas aprósüti
Hozzávalók:
- A tésztához: 200 g reszelt sajt
- 400 g vaj
- 7 evőkanál tej
- 3 tojássárgája
- 600 g liszt
- só#A töltelékhez: 200 g vaj
- 5 kockasajt
- (vagy 150 g ömlesztett sajt
- esetleg tejszínes sajtkrém)
- 1/2 pohár tejföl
- só.
Elkészítés:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjük és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hívják szakálas pogácsának.
Hasonló receptek
Aszalt szilvás zabpehelycsók
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Juhtúrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás vendégváró háromszögek
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes