Sajtos - szakállas aprósüti

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 200 g reszelt sajt
  • 400 g vaj
  • 7 evőkanál tej
  • 3 tojássárgája
  • 600 g liszt
  • só#A töltelékhez: 200 g vaj
  • 5 kockasajt
  • (vagy 150 g ömlesztett sajt
  • esetleg tejszínes sajtkrém)
  • 1/2 pohár tejföl
  • só.

Elkészítés:

Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjük és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hívják szakálas pogácsának.

Hasonló receptek

Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból

Tésztaféle, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Házi nudli eperlekvárral

Tésztaféle, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel

Tésztaféle, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: