Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt
- áttört burgonya
- 250 g rizsliszt vagy más gluténmentes lisztkeverék
- reszelt sajt a szóráshoz (fele trappista
- fele füstölt karaván)
- 250 g juhtúró
- 50 g margarin
- 30 g élesztő
- 2 tojás
- 50 ml tej
- só
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással vagy olajjal és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá. Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Kukoricás pogácsa
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Virslis bagett (tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kefires lángos
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes