Húsvét-utáni zöldséges torta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • A tésztához: 250 g liszt
  • 125 g margarin
  • 1 tojás
  • bors#A töltelék: 20 dkg cukkini
  • 20 dkg póréhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 fej gomba
  • 5 nagyobb rózsa karfiol
  • maradék főtt sonka
  • néhány főtt tojás
  • 2dl joghurt
  • 250 g túró
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál keményítő
  • provanszi fűszerkeverék
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kerek tortaformába illesztjük, fel az oldalára is. A feldarabolt, szeletelt zöldségeket kis olajon megpároljuk. A karfiol rózsáit külön sós vízben megfőzzük-félretesszük. A túrót, joghurtot, a 2 tojást a keményítővel, fűszerekkel elkeverjük, beletesszük a párolt zöldségeket. Beleöntjük a tésztás tortaformába, belenyomjuk a sonkadarabokat, a főtt egész tojásokat és a főtt karfiolrózsákat a tetejébe ültetjük. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Brokkolis sült tészta

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges tarhonya

Vegetáriánus, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: