Olasz cukkíni

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 3 kisebb cukkíni
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • ? kávéskanál oregánó
  • ? kávéskanál majoránna
  • 2 evőkanál vaj
  • csipet bors
  • citromlé
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A cukkíniket hosszában vágd félbe, sóval, borssal szórd meg, citromlével locsold meg, majd a hűtőben hagyd állni. Közben az olvasztott vajon melegítsd a fűszereket. A cukkíniket rakd alufóliába, locsold meg a fűszeres vajjal, majd csomagold be őket és 180 fokos sütőben 30 percig hagyd sülni. Ha azt szeretnéd, hogy kissé pirosak legyenek, 5-10 perccel előbb bontsd ki a fóliából, hogy közvetlenül a cukkínik tetejét érje a hő. Ügyelj arra, hogy amikor kibontod a fóliát, a forró gőz meg ne égesse a kezedet!

Hasonló receptek

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Túrós burgonyakrém

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos-zsályás metélt

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: