Húsvét-utáni zöldséges torta
Hozzávalók:
- A tésztához: 250 g liszt
- 125 g margarin
- 1 tojás
- só
- bors#A töltelék: 20 dkg cukkini
- 20 dkg póréhagyma
- 1 szál újhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 fej gomba
- 5 nagyobb rózsa karfiol
- maradék főtt sonka
- néhány főtt tojás
- 2dl joghurt
- 250 g túró
- 2 tojás
- 1 evőkanál keményítő
- só
- provanszi fűszerkeverék
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kerek tortaformába illesztjük, fel az oldalára is. A feldarabolt, szeletelt zöldségeket kis olajon megpároljuk. A karfiol rózsáit külön sós vízben megfőzzük-félretesszük. A túrót, joghurtot, a 2 tojást a keményítővel, fűszerekkel elkeverjük, beletesszük a párolt zöldségeket. Beleöntjük a tésztás tortaformába, belenyomjuk a sonkadarabokat, a főtt egész tojásokat és a főtt karfiolrózsákat a tetejébe ültetjük. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Sült sajtgolyók
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rakott spárga
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes