Spárgafőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg spárga
  • 5-6 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • cukor
  • citromlé
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 púpos evőkanál liszt

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd, hogy összerottyanjon.

Hasonló receptek

Karfiolos tonhal Update2

Egytálétel, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkiniropogós

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-spenótos lasagne

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: