Spárgafőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg spárga
  • 5-6 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • cukor
  • citromlé
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 púpos evőkanál liszt

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd, hogy összerottyanjon.

Hasonló receptek

Rakott Burgonya

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Krumplipüré rakottasan

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cserepes zöldségtál

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: