Spárgafőzelék
Hozzávalók:
- 40-50 dkg spárga
- 5-6 dkg vaj
- ízlés szerint só
- cukor
- citromlé
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2-3 púpos evőkanál liszt
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd, hogy összerottyanjon.
Hasonló receptek
Sonkás-zöldséges rizs
Egytálétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-spenótos lasagne
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes