Csirkés paella
Hozzávalók:
- 1 közepes csirke (kb. 1 kg)
- 35 dkg rizs
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsompaprika
- 7 dl tyúkhúsleves (lehet leveskockából is)
- 1 kávéskanál pirospaprika/paradicsompüré
- 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál porított sáfrány
- csipetnyi kakukkfű
- 2 babérlevél
- törött bors
- só
Elkészítés:
Nagyobb lábasban vagy serpenyőben (lehet akár bográcsban is) megmelegítjük az olajat. A feldarabolt és megsózott csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a kimagozott és karikára szeletelt paprikát és a zúzott fokhagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük a húslevessel, babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor kidobjuk belőle a babérlevelet, belekeverjük a rizst és a sáfrányt. Felforraljuk, majd csendesen főzzük, keverés nélkül, amíg a rizs is megpuhul és a leve is elpárolog. Ha közben a leve elfő, akkor pótolni kell kevés húslevessel vagy meleg vízzel. Nem szabad annyira megfőzni, mint a mi rizses csirkénket! Tálalás előtt 5 percig pihentetjük. A lábasban / serpenyőben adjuk az asztalra citromkarikával díszítve és vágott petrezselyemmel meghintve. A spanyolok citromlevet is nyomnak rá.
Hasonló receptek
Feta-sajtos rakott krumpli
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parajos-zöldséges csirkecsíkok
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes