Spárgafőzelék
Hozzávalók:
- 40-50 dkg spárga
- 5-6 dkg vaj
- ízlés szerint só
- cukor
- citromlé
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2-3 púpos evőkanál liszt
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd, hogy összerottyanjon.
Hasonló receptek
Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mogyorós csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lecsós pecsenyekacsamáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes