Cukkinis lepény

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 450 g cukkini
  • 450 g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
  • 2 tojás
  • 25 g burgonyaliszt (vagy étkezési keményítő)
  • 25 g liszt
  • 1/2-1 kávéskanál szárított szurokfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehér bors
  • 2 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 10 g vaj a sütőformához
  • 1-2 kávéskanál liszt a sütőformához

Elkészítés:

A megmosott cukkinit hámozatlanul lereszeljük. Édes túrót összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a burgonyalisztet, a sima lisztet és a reszelt cukkinit. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szurokfűvel és őrölt szerecsendióval. Kikenünk vajjal és kilisztezünk egy 22-24 cm átmérőjű, porcelán- vagy cserépsütőtálat (pitesütőt) és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütőben kb. 6-os fokozaton) 45-50 percig sütjük.

Hasonló receptek

Padlizsános lasagne

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejfölös gombapaprikás

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: