Teljes kiőrlésű kenyér
Hozzávalók:
- fél kg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál tengeri só
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj.
Elkészítés:
A liszteket egy tálba teszem és sütőben 50 fokon előmelegítem. A közepébe egy mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot és kevés langyos vizet, egy villával elkeverem, majd a tetejére kevés lisztet szórok és egy kendővel letakarom. Meleg helyen negyed óráig kelesztem. Hozzáadok negyed liter meleg vizet és az olajat, majd a robotgép dagasztójával sima tésztává dagasztom. Fél óráig kelesztem, míg a duplájára nem dagad. Újra kissé átgyúrom, majd egy kizsírozott sütőlemezre téve előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 percig sütöm.
Hasonló receptek
Brokkolis-márványsajtos torta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Mogyorómentes
Pulykás lasagne
Tésztaféle, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Élesztőmentes kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes