Receptkereső

Somlói galuska

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj
  • durvára vágott dió
  • 10 dkg mazsola
  • ízlés szerint meggy
  • rum
  • 1 csomag babapiskóta
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:

A mazsolát 1-2 órán át áztatjuk 1 dl rumban. A babapiskótát beletördeljük a fagyis poharakba. A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, kevés rumot, a mazsolát és a diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a meggyet és a vajat és még melegen a lerakott piskótára öntjük. Tejszínhabbal díszíthetjük.

Hasonló receptek

Kalács lisztérzékenyeknek

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Keksztorta (sütés nélkül)

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Gyümölcstorta

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: