Somlói galuska
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 4 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 10 dkg vaj
- durvára vágott dió
- 10 dkg mazsola
- ízlés szerint meggy
- rum
- 1 csomag babapiskóta
- tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A mazsolát 1-2 órán át áztatjuk 1 dl rumban. A babapiskótát beletördeljük a fagyis poharakba. A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, kevés rumot, a mazsolát és a diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a meggyet és a vajat és még melegen a lerakott piskótára öntjük. Tejszínhabbal díszíthetjük.
Hasonló receptek
Gesztenyés szendvicssütős párnácskák
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Diétás túrógombóc (Kb. 16 darab)
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes
Bonbon
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes