Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve
Hozzávalók:
- 4 adag: 70 dkg lazacfilé
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál torma
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 evőkanál metélőhagyma
- 2 teáskanál mustár
- 1 evőkanál tárkonylevél
- őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
A petrezselyemzöldet, a tárkonyt és a metélőhagymát szeleteljük apróra, majd keverjük bele a mustárba. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a tormát és ízesítsük frissen őrölt borssal és sóval. Alaposan keverjük össze, hogy tapadós állagot kapjunk. Ha kicsit hígabb, zsemlemorzsát adjunk hozzá, ha pedig túl száraz lett, kevés vízzel öntsük fel. Egy tepsibe tegyük sütőpapírt, helyezzük el a lazacszeleteket, és halmozzuk rájuk a zöldfűszeres morzsát körülbelül 1 cm vastagon. 200°C meleg sütőben süssük negyed óráig. Párolt zöldségkörettel fogyasszuk el a halat. Energia: 416 kcal, Szénhidrát: 22 g, Fehérje: 37 g, Zsír: 20 g.
Hasonló receptek
Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Nyári zöldségsaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Francia hagymás burgonyaleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes