Csirke zöldborsós szószban
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dl tej vagy tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- (bors)
- (csipet cukor)
Elkészítés:
a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a főtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy főtt rizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Kefires csirkeszárny
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonyos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Budapest ragu
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes