Kacsamáj roueni mártáson
Hozzávalók:
- 40 dkg kacsamáj
- 40 dkg karfiol
- 3 dkg cukor
- fél dl olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 kisebb fehérrépa
- 2 dkg liszt
- 3 dl húsleves
- 1 dl tejszín
- 8 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
- kakukkfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.
Hasonló receptek
Sajt házilag
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Tatárbifsztek
Előétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes
Hústorony fűszeres szósszal
Előétel, Könnyű
Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes